MIKRO 2018 – en konferens med pyttesmå ambitioner

MIKRO – som en konferens, fast inte, och mindre

Tankesmedjan Balans bjuder in till helgkollo den 14 – 16 september 2018. Vi har bokat ett hus på Finnåkers kursgård. Här vill vi, under ostrukturerade former och utan alltför höga förväntningar, samla några personer som precis som vi anser att den offentliga sektorn har blivit en hälsofara för sina medarbetare, och att det krävs något nytt för att komma tillrätta med det.

Vad det där ”något nytt” är låter vi vara osagt. Vi har bloggat i ett och ett halvt år snart, och gått från att till och med vi själva himlade med ögonen åt idén, till att få 118 000 besök i månaden till våra inlägg om kommunal ekonomi och välfärd. Så det finns ett sug efter ”något”. Men vad? Och vad är nästa steg åt det hållet?

Vi hoppas bli ett gäng på cirka 15 personer: folk som jobbar i välfärden, som tänker på välfärden, som forskar om den. Som precis som vi på Balans vill se en förändring, och som ser en poäng med att träffa andra som tänker i samma banor och fundera ihop. Vi har en sjö, en grillplats och en skog precis vid knuten. Vi bor i flerbäddsrum och äter i kursgårdens matsal. Vi promenerar och lär känna varandra och pratar om sånt vi kommer att tänka på. Vi hittar gemensamma nämnare, klurar på grejer, berättar om sånt vi varit med om.

Det lär resultera i idéer, både för tankesmedjan och för dig. Det lär också bli en trevlig helg.

Har du någonting särskilt som du vill berätta om, förbered gärna en kortare dragning (ca 20-30 minuter). Har du inte det, blir det bra ändå.

Praktiska saker:

• Ankomst fredag den 14 september – sikta på kl 17 ungefär. Enkel middag; ta gärna med dig någon dryck till senare på kvällen om du vill.
• På lördagen har vi helpension och tillgång till konferensrum.
• Avresa söndag den 16 september efter frukost.
• Anmälan senast den 10 augusti.
• Avbokning före den 11 augusti går bra, maila i så fall asa@tankesmedjanbalans.se. Senare än så behöver du betala din del av helgen.

Plats

Mjölnargården, Finnåkers kursgård 175, Fellingsbro.

• För vägbeskrivning, mata in adressen Finnåker 175. Vi mailar ut och försöker samordna samåkning där så är möjligt. Har du möjlighet att ta med någon i din bil, maila Åsa om varifrån du åker och när.
• Via SJ kan du boka biljetter till Fellingsbro – sista biten blir buss. Maila Åsa när du har bokat resa så ska vi nog kunna lösa det med hämtning i Fellingsbro.

http://finnaker.se/kontakta-oss/hitta-hit/

Pris

Vi kör självkostnadsprincipen här.

1500 kr per person, helpension fredag middag till söndag frukost + 2 nätter i flerbäddsrum.

600 kr för dig som inte övernattar.

Vi skickar en faktura i mitten av augusti till din e-post, du betalar före den 14 september.