Dela med dig av ”De effektiva”

Vår bok ”De effektiva” har satt igång väldigt intressanta diskussioner om kraven på ständig effektivisering av välfärden bland debattörer och på sociala medier.

Jättekul!

Men, boken skrevs inte främst för politiker, tyckare eller redan insatta. Den skrevs för att läsas av så många som möjligt av de som jobbar i välfärden. Lärare, undersköterskor, socialsekreterare, läkare, rektorer, vårdbiträden osv – yrkesgrupper som i sitt yrkesutövande drabbas av de årliga kraven på ökad effektivitet genom allt mer att göra.

Nu kör vi igång en kampanj för att tipsa fler av de som jobbar på golvet att läsa boken och för det behöver vi er hjälp. Har du läst boken och tycker att det är viktigt att fler gör det? köp en till bok och lägg den i ditt personalrum eller låna ut din egen bok till dina kollegor.

Skriv gärna en liten lapp där du tipsar om att läsa boken, skicka ut ett mail till alla på arbetsplatsen eller prata om boken på lunchen. Ju fler som känner till att satsningar på välfärden sällan är satsningar utan nedskärningar ju bättre chans har vi att tillsammans ändra på den styrning som gör att allt fler i vård, skola och omsorg blir sjuka pga sitt arbete.

Man kan köpa boken i de flesta nätbokhandlare, tex här eller här. Vill man köpa fler och dela ut till fler kollegor eller arbetsplatser kan man maila marcus@tankesmedjanbalans.se och beställa minst fem ex för 135 kronor styck inklusive frakt. Det går även att tipsa det lokala biblioteket att ta hem boken.

Tankesmedjan Balans är politiskt och fackligt obundna. Vi ger ut boken helt själva så det finns ingen budget för marknadsföring och inga förlag med eget kontaktnät med i bilden. Vår bästa chans att få fler att bli intresserade av boken är att läsare som gillar den tipsar på sociala medier.

Vill du vara med och kampanja för ett friskare arbetsliv? Skicka ett mail till marcus@tankesmedjanbalans.se eller skicka ett meddelande till oss på Twitter eller Facebook så lägger vi till en knappnål där ditt personalrum ligger.

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?hl=sv&hl=sv&mid=1qQ_FToVJ-Teq1EtB3-s5vPoeWsWqo45p&ll=55.59965355367545%2C12.995184650000056&z=17

Vi hoppas (lite nervöst detta – vi erkänner) kunna fylla den här kartan med massor av personalrum. Ta gärna kort på boken när den ligger på bordet i personalrummet och lägg upp på sociala medier med taggen #Deeffektiva och #TSBalans.

Stort tack för hjälpen! / Åsa och Marcus