Lägg tankesmedjan Balans böcker under granen

Coronaepedemi, oönskade värmerekord och demokratin på tillbakagång i många av världens länder. Det är nådens år 2020 och ingenting blir riktigt som folk har tänkt sig. I Sverige är dock tre saker sig likt: politikerna skär ner på välfärden men säger att de satsar, skolpengens utformning skapar nedskärningar i den kommunala skolan och de stora skolkoncernernas vinster ökar. 

Vi i tankesmedjan Balans tror att det går att ändra på det här men vi behöver er hjälp. Det vi kan bidra med är kunskap, det ni kan bidra med är att sprida den kunskapen.

Vi har skrivit två böcker om välfärdens styrning, “De effektiva” och “De lönsamma”. 

“De effektiva” handlar om hur politiker lägger besparingskrav på skolan men kallar dem för effektiviseringskrav. Vi går igenom i vilken utsträckning detta sker, hur man kan hitta nedskärningar i budget och vilka konsekvenserna blir av politikers orimliga krav på att lärare och rektorer ska effektivisera sig.

“De lönsamma” handlar om de växande skolkoncernerna och om skolpengen. I första delen av boken ges ett historiskt perspektiv på den svenska marknadsstyrningen av skolan, vi beskriver hur skolpengen fungerar samt ger exempel på hur kommunala skolor påverkas av att friskolekoncerner etablerar sig. Den andra delen handlar om hur marknadsstyrningen av skolan påverkar lärares och rektorers arbetsvillkor. 

Juletid innebär en möjlighet att hjälpa till med att sprida budskapet. Beställ gärna våra böcker, slå in dem och ge bort dem till någon eller några ni tror är intresserade av budskapet. Ett ex kostar 150 kronor styck inklusive frakt, två ex eller fler kostar 120 kr styck. Betalning sker via Swish (helst) till Balans officiella swishnummer (kritvitt – varje krona bokförs) eller på faktura. 

Maila din beställning till marcus@tankesmedjanbalans.se så ser vi till att böckerna kommer i god tid innan julafton. Det vi behöver veta är såklart vilken adress böckerna ska till och hur många av varje bok som önskas. Mer info om betalning kommer sedan via mail. 

Mvh / Åsa och Marcus