Östersundsrabatt på ”De lönsamma”

Jobbar du i eller har du barn i skolan i Östersund? Eller är du Östersundsbo och intresserad av att lära dig mer om vad som håller på att hända i din kommun? Då är det till dig Östersundsrabatten på vår bok ”De lönsamma” vänder sig.

Vi ska förklara varför.

Det har nog inte undgått någon i Östersund att Internationella Engelska Skolan (IES) ska etablera sig nästa år. Kommunen renoverar en skola åt IES som blir dyrare för varje dag. Kommunpolitiker ändrar tjänsteskrivelser för att få de ekonomiska effekterna av etableringen att verka lindrigare vad experterna bedömer dem vara. Rektorer skriver öppet brev om mångmiljonbelopp som kommunens skolor måste spara som konsekvens av att IES öppnar sin skola. Tidningarna fylls med argument för och emot och det är inte alltid så lätt att veta vad man ska tycka och tro.

Därför (och för att det här sker på flera andra ställen i Sverige) har Tankesmedjan Balans skrivit en bok om friskolereformen och om hur skolan har blivit en marknad. Den heter ”De lönsamma” och den förklarar varför den kommunala skolan i Östersund (och andra kommuner) måste spara när t ex IES etablerar sig och hur skolans uppdrag har förändrats/försvårats som konsekvens av friskolereformen och av att skolor tävlar om elevers skolpeng med varandra.

I vanliga fall kostar boken 150 kr inklusive frakt men vi vill lite extra mycket att just ni Östersundsbor lär er mer om marknadsstyrningens konsekvenser (marknadsstyrning, vad är det? lugn, vi förklarar utförligt i boken) och erbjuder därför alla som bor i Östersund en ”Östersundsrabatt”. För 100 kronor inklusive frakt blir boken er!

Maila din postadress till marcus@tankesmedjanbalans.se så skickar vi Tankesmedjan Balans Swishnummer och ett exemplar av ”De lönsamma”. Och sprid gärna det här inlägget på sociala medier och till kollegor och vänner eller i personalrummet på din skola.

Vill ni veta lite mer om vilka vi är innan ni beställer? Kolla in några av våra granskningar (klicka här för länk) och läs lite mer om varför vi finns (klicka här för länk).